ΚΟΣΜΟΣ

Μια νεκρή και τρεις τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ

Μια νεκρή και τρεις τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ

Μια ακόμα επίθεση Παλαιστινίων με αιχμηρό αντικείμενο σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα (23/11) στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Όπως σημειώνει η τοπική αστυνομία, από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άντρες ενώ η μία από τις δύο δράστριες, οι οποίες ήταν 14 και 16 ετών, σκοτώθηκε και η άλλη τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με την υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, τα θύματα, δύο άνδρες 27 και 70 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά, κατά τη διάρκεια της επίθεσης η οποία σημειώθηκε κοντά στην κατάμεστη αγορά Μάχαν Γεχούντα, ένα τουριστικό αξιοθέατο της Δυτικής Ιερουσαλήμ.

Τα δύο κορίτσια, Παλαιστίνιες από την Ιερουσαλήμ, επιτέθηκαν σε έναν άνδρα 70 ετών με ψαλίδια. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι το θύμα ήταν ένας Παλαιστίνιος από τη Δυτική Όχθη, όμως η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει αν έγινε στόχος από λάθος. Παρόλα αυτά συνέχισε να κάνει λόγο για «τρομοκρατική» επίθεση.

Το άλλο θύμα είναι ένα μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, προφανώς από μια εξοστρακισμένη σφαίρα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας αστυνομικός που ήταν παρών στο σημείο βγήκε από το αυτοκίνητό του και κρατώντας το όπλο του ζήτησε από τις νεαρές Παλαιστίνιες να παραδοθούν. Άνοιξε πυρ όταν αυτές άρχισαν να κατευθύνονται προς το μέρος του, σκοτώνοντας την 16χρονη.

Από την 1η Οκτωβρίου, 90 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ, έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις ή απόπειρες επίθεσης με μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα εναντίον Ισραηλινών, στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία καθώς και σε βίαια επεισόδια με εβραίους εποίκους.

Από την ισραηλινή πλευρά 16 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί, καθώς και ένας Αμερικανός και ένας υπήκοος Ερυθραίας.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις