ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρές εικόνες: Νέες τραγωδίες με νεκρά προσφυγόπουλα που ήθελαν να φθάσουν στην Ελλάδα (video)

Σκληρές εικόνες: Νέες τραγωδίες με νεκρά προσφυγόπουλα που ήθελαν να φθάσουν στην Ελλάδα (video)

Τουλάχιστον έξι παιδιά πνίγηκαν ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, σε δύο νέα ναυάγια πλοίων που μετέφεραν μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά.

Τέσσερα από τα παιδιά, αφγανικής καταγωγής, ξεβράστηκαν σε ακτή της βορειοδυτικής περιοχής Αϊβατζίκ. Τα θύματα είχαν επιβιβαστεί σε φουσκωτή λέμβο που βυθίστηκε, ενώ κατευθυνόταν στη Λέσβο.

Οι άλλοι 51 επιβάτες της λέμβου, Σύροι και Αφγανοί, διασώθηκαν από την ακτοφυλακή, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Δύο ακόμη παιδιά, από τη Συρία, ηλικίας ενός και 4 ετών, επίσης πνίγηκαν στ΄ανοικτά του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) μετά το ναυάγιο άλλου πλοίου που κατευθυνόταν στο νησί της Κω. Οι άλλοι 17 επιβάτες του πλοίου διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 650.000 μετανάστες, κυρίως Σύροι πρόσφυγες, ταξίδεψαν δια θαλάσσης από τα τουρκικά παράλια για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, πύλη εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την ίδια περίοδο, περισσότεροι από 500 μεταξύ αυτών, στη μεγάλη πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Τα νέα αυτά ναυάγια σημειώνονται, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα μετάσχουν την Κυριακή σε έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για τη λήψη μέτρων ώστε να «σταματήσει η μεταναστευτική ροή προς την ΕΕ»…

Η ΕΕ διαπραγματεύεται με την Άγκυρα ένα σχέδιο δράσης, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 2,2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες θα δεσμευτεί να κρατήσει στο έδαφός της τους πρόσφυγες με αντάλλαγμα τη χορήγηση ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας, την απελευθέρωση της θεώρησης διαβατηρίων για τους τούρκους πολίτες, και την προώθηση της τουρκικής υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ.

Προσοχή, ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες

Σχετικές ειδήσεις