ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη του συναγερμού στο London Bridge

Λήξη του συναγερμού στο London Bridge

H βρετανική αστυνομία προχώρησε ξαφνικά στην εκκένωση κτιρίων που βρίσκονται κοντά στο σταθμό London Bridge του Λονδίνου - Την ίδια ώρα εκκενώνονται και τα γραφεία του BBC

Δυο ώρες διήρκεσε ο «συναγερμός» στο London Bridge του Λονδίνου, καθώς η αστυνομία έλαβε αναφορές για «ύποπτο» αντικείμενο, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην εκκένωση κτιρίων στη γύρω περιοχή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Evening Standard, εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε πως ελήφθη η απόφαση της εκκένωσης χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να ερευνήσουν το ύποπτο αντικείμενο.

Εκατοντάδες άνθρωποι άφησαν τα σπίτια και την εργασία τους μετά από απόφαση της αστυνομίας να εκκενώσει την οδό Tooley στο κεντρικό Λονδίνο, σύμφωνα με τo Independent.

london bridge

Εν τω μεταξύ, συναγερμός σήμανε και στα γραφεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου BBC στο Portland Place, τα οποία εκκενώθηκαν από την αστυνομία, λόγω απειλής βόμβας. Τελικά, το ύποπτο αυτοκίνητο αποδείχθηκε ότι ανήκε σε εργαζομένους σε γραφεία κοντά στο βρετανικό δίκτυο.

Παράλληλα, υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για «ύποπτο αντικείμενο» στο Hay's Galleria της βρετανικής πρωτεύουσας που φιλοξενεί καταστήματα και εστιατόρια.

Ωστόσο, η αστυνομία του Σάουθαρκ έπειτα από τις απαραίτητες έρευνες διαπίστωσε πως δεν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

bbv
londino