ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένας Έλληνας μεταξύ των νεκρών του μακελειού στην Καλιφόρνια (pic)

ΗΠΑ: Ένας Έλληνας μεταξύ των νεκρών του μακελειού στην Καλιφόρνια (pic)

Ένας Έλληνας 52 ετών, είναι μεταξύ των θυμάτων της φονικής επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη (2/12) στο κτήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες που στεγάζεται στο Inland Regional Center, στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Τζένιφερ Θαλασσινού, σύζυγός του Έλληνα Νικόλαου Θαλασσινού που έχασε τη ζωή του, αποκάλυψε ότι ο άντρας της δούλευε ως επιθεωρητής υγείας στην επαρχία του Σαν Μπερναντίνο, σε μια «μικρή ομάδα» στην οποία εργαζόταν και ο μακελάρης, Σαϊέντ Φαρούκ.

«Είχε δουλέψει μαζί του. Μου είχε μιλήσει για εκείνον αλλά δεν είχε πει κάτι αρνητικό», είπε η κ. Θαλασσινού στους NYT, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν γνωρίζει αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Ωστόσο, η σύζυγός του άτυχου Έλληνα αποκάλυψε ότι εκείνη και ο άντρας της ανήκαν στην αίρεση του Μεσσιανικού Ιουδαϊσμού και πως ο 52χρονος μιλούσε συχνά ανοιχτά κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Μάλιστα, είπε ότι αν ο σύζυγός της γνώριζε ότι ο δράστης είχε αποκτήσει εξτρεμιστικές ιδέες ή είχε σχέσεις με τζιχαντιστές, τότε «θα είχε πει κάτι».

Σχετικές ειδήσεις