ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Ιράκ προς Τουρκία: Θα απαντήσουμε με επιδρομές

Τελεσίγραφο Ιράκ προς Τουρκία: Θα απαντήσουμε με επιδρομές

Για κανονική εισβολή κάνει λόγο η ιρακινή κυβέρνηση από πλευράςΤουρκίας, που σχεδιάζει να ενισχύσει τη δύναμη της στη Μοσούλη, στέλνοντας επιπλέον 2.000 στρατιώτες. Να υπενθυμίσουμε πως ήδη στην περιοχή υπάρχουν τουλάχιστον 6000 Τούρκοι στρατιώτες.

Οι κινήσεις των Τούρκων έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά του Ιράκ που κάνει πλέον λόγο για εισβολή.

Η ιρακινή κυβέρνηση έστειλε μήνυμα στις τουρκικές δυνάμεις να αποσυρθούν άμεσα από την περιοχή, δίνοντας τελεσίγραφο 24 ωρών. Σε διαφορετική περίπτωση όπως διαμηνύουν θα προχωρήσουν σε επιδρομή στην περιοχή τονίζουν οι ιρακινοί.

Την ίδια στιγμή ο τουρκικός τύπος επικαλούμενος αξιόπιστες πηγές αναφέρει ότι η Τουρκία, σκοπεύει να αναπτύξει ακόμα περισσότερους στρατιώτες στην περιοχή, αιτιολογώντας την κίνηση αυτή με το σκεπτικό ότι, οι τοπικές δυνάμεις εκπαιδεύουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε δηλώσεις του, στις οποίες ισχυρίστηκε ότι «το στρατόπεδο στην Μπασίκα, 30 χλμ. βόρεια της Μοσούλης είναι χώρος εκπαίδευσης που έχει δημιουργηθεί για την στήριξη ντόπιων εθελοντών που πολεμούν την τρομοκρατία».

Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε πως κανείς δεν πρέπει να παρερμηνεύσει την βοήθεια της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για τα εδάφη καμίας χώρας, ενώ συμπλήρωσε ότι η Τουρκία αγωνίζεται κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σχετικές ειδήσεις