ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον: «Αποκρουστική» η επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο

Κάμερον: «Αποκρουστική» η επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «αποκρουστική» την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το Σάββατο σε έναν σταθμό του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο.

Ένας 29χρονος εμφανίστηκε τη Δευτέρα (7/12) ενώπιον του δικαστηρίου μετά την απαγγελία κατηγοριών από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για απόπειρα δολοφονίας στο περιστατικό κατά το οποίο ένας 56χρονος υπέστη σοβαρά, αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή του τραύματα.

Φορώντας ένα γκρι T-shirt και γκρι παντελόνι φόρμας, ο Μουχαϊντίν Μάιρ από το ανατολικό Λονδίνο μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του, την ηλικία του και τη διεύθυνσή του στο Δικαστήριο του Ουέστμινστερ.

Ένας 56χρονος άοπλος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, χωρίς να απειλείται όμως η ζωή του, κατά την επίθεση στον σταθμό Λέιτονστόουν, περίπου δέκα χλμ. ανατολικά του κέντρου του Λονδίνου, ενώ ένα δεύτερο άτομο υπέστη ελαφρά τραύματα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι στο κινητό τηλέφωνο του υπόπτου βρέθηκαν εικόνες που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και με τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης εικόνες από μια πρόσφατη άσκηση της βρετανικής αστυνομίας στο τηλέφωνο του 29χρονου Μουχαϊντίν Μάιρ.

Σχετικές ειδήσεις