ΚΟΣΜΟΣ

Σε κόκκινο συναγερμό το Βατικανό υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος!

Σε κόκκινο συναγερμό το Βατικανό υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος!

Σε «κόκκινη ζώνη» έχει μετατραπεί η πλατεία του Αγίου Πέτρου και όλη η ιταλική πρωτεύουσα. Ελέγχονται μέχρι και οι υπόνομοι της Αιώνιας Πόλης.

Με την έναρξη του Αγίου Έτους των Καθολικών –θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2016- ο φόβος των αρχών για επιθέσεις σε Ρώμη και Βατικανό - όπως στο Παρίσι – έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας.

Η πρόσβαση των αυτοκινήτων στην «κόκκινη ζώνη» γύρω από την περιοχή του Αγίου Πέτρου είναι αυστηρά περιορισμένη, ενώ στην πλατεία τοποθετήθηκαν τριάντα μηχανήματα για την ανίχνευση μετάλλου κάτω από τα οποία πρέπει να περνούν υποχρεωτικά οι πιστοί.

Ειδικά «drones» της ιταλικής αστυνομίας πετούν συνέχεια πάνω από την περιοχή του παπικού κρατιδίου, ενώ με εκατοντάδες κάμερες κλειστού κυκλώματος ελέγχονται, επίσης, οι κύριοι δρόμοι στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Σήμερα το απόγευμα, μετά την λειτουργία στο Βατικανό και το άνοιγμα της «Αγίας Πύλης», κάτω από την οποία θα περνούν οι προσκυνητές, ο ποντίφικας πρόκειται να μεταβεί στην πλατεία Ντι Σπάνια, για να εναποθέσει λουλούδια και στεφάνι στο άγαλμα της Παρθένου, σύμφωνα με τοπική παράδοση της ιταλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας, ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης, δεν μπορεί να μηδενιστεί, ωστόσο –όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι – καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίησή του.

Ο πάπας Φραγκίσκος, πάντως, έκανε σαφές ότι το 'Αγιο Έτος των καθολικών, δεν πραγματοποιείται μόνον στην Ρώμη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά συνέπεια, οι πιστοί, μπορούν να επισκεφθούν, με ειλικρινές αίσθημα μετάνοιας, και μια απλή ρωμαιοκαθολική εκκλησία σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν μέχρι το Βατικανό.

Σχετικές ειδήσεις