ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρές εικόνες: Παρακλάδι της αλ Κάιντα εκτελεί «κατάσκοπο» (video)

Σκληρές εικόνες: Παρακλάδι της αλ Κάιντα εκτελεί «κατάσκοπο» (video)

Σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο παρουσιάζονται τρεις άνδρες να ομολογούν ότι κατασκόπευαν για χάρη του στρατού της Μαυριτανίας και της Γαλλίας, ενώ αμέσως μετά ο ένας από αυτούς εικονίζεται να αναγκάζεται να βγει από ένα φορτηγό στην έρημο και να πυροβολείται στο κεφάλι, έδωσε στη δημοσιότητα η αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (AQIM).

Το βίντεο, διάρκειας 22 λεπτών, που μεταφορτώθηκε στο YouTube, αλλά αργότερα αποσύρθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, έφερε τον τίτλο «Οι Προδότες», ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα ως παραγωγή της αλ Ανταλούς.

«Οποιοσδήποτε κρίνεται ένοχος για προδοσία (πρέπει) να μετανοήσει, πριν είναι πολύ αργά», αναφέρεται στα αραβικά, στην αφήγηση του βίντεο, που παρουσιάζει τους άνδρες να δηλώνουν ότι κατασκόπευαν σε περιοχές στο βόρειο Μαλί τουλάχιστον από το 2006.

Στο βίντεο, πάντως, δεν γίνεται αναφορά, τόσο στις εθνικότητες των ανδρών, όσο και στο πού, αλλά και στο πόσο κρατούνται αιχμάλωτοι.

Την ίδια ώρα, ένας εκπρόσωπος του στρατού της Μαυριτανίας αρνήθηκε να σχολιάσει το βίντεο, ενώ εκπρόσωποι των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων δεν απάντησαν όταν κλήθηκαν να το σχολιάσουν, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο ηγέτης της AQIM ανέφερε τέλος, από την πλευρά του, με ηχητικό μήνυμα που δημοσιοποίησε την Πέμπτη μέσω Twitter, ότι η οργάνωση ένωσε τις δυνάμεις της με την τζιχαντιστική «αλ Μουραμπιτούν», εξαπολύοντας από κοινού την επίθεση της 20ής Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μαλί, Μπαμακό, όπου έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις