ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: «Σιγή ιχθύος» για το νέο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

Σκόπια: «Σιγή ιχθύος» για το νέο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

«Σιγή ιχθύος» τηρούν, μέχρι στιγμής, οι Αρχές των Σκοπίων σχετικά με τον φράχτη που φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει να αναγείρουν στα σύνορα με την Ελλάδα, στην περιοχή της Μετζίτλια, απέναντι από τη Νίκη της Φλώρινας.

Οι Αρχές της χώρας δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμη τίποτα σχετικό με την έναρξη των εργασιών, που επιβεβαιώνεται από τοπικούς φορείς της Φλώρινας.

Θα πρόκειται για το δεύτερο φράχτη αυτού του τύπου που ανυψώνουν τα Σκόπια, στα σύνορα με την Ελλάδα, ύστερα από εκείνον στην ουδέτερη ζώνη στο ύψος της Γευγελής με την Ειδομένη, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Πόποσκι, το μήκος του φράχτη στην ουδέτερη ζώνη Γευγελής - Ειδομένης φτάνει περίπου τα έξι χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κατασκευαστούν άλλα 15 χλμ.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι ο φράχτης στο ύψος Γευγελής - Ειδομένης σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο κλείσιμο των συνόρων της χώρας με την Ελλάδα, παρά μόνο στη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ).

Με την ανύψωση του φράχτη αυτού, τα Σκόπια προσπαθούν να αποκλείσουν τη διέλευση σε οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι εισέρχονταν στη χώρα από παράπλευρα σημεία.

Σχετικές ειδήσεις