ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο συγγενής του Φαρούκ που αγόρασε τα όπλα για το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο

Αυτός είναι ο συγγενής του Φαρούκ που αγόρασε τα όπλα για το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο

Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο προσκήνιο αναφορικά με το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 14 ανθρώπων.

Σε νευρολογική κλινική νοσηλεύεται ο 29χρονος, Ενρίκε Μάρκεζ, συγγενής εξ' αγχιστείας του Σαϊέντ Φαρούκ που αγόρασε τα όπλα για το μακελειό στο κέντρο για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες στο Σαν Μπερναρντίνο.

Ο 29χρονος, ο οποίος παντρεύτηκε πέρυσι την Μαρίγια Τσερνίχ, αδερφή της συζύγου του Ραχίλ Φαρούκ, ήταν ο άνθρωπος που παρείχε τα όπλα στον Φαρούκ και στην Τασφίν Μαλίκ, είτε δωρίζοντας, είτε πουλώντας τα στο ζευγάρι του τρόμου, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο.

Ο Ε.Μαρκεζ λέγεται, μάλιστα, πως λίγες ώρες μετά τη φονική εισβολή ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook μήνυμα στο οποίο έγραφε: «Λυπάμαι πολύ παιδιά. Ήταν χαρά μου».

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο 29χρονος που έχει άδεια οπλοκατοχής, αγόρασε δύο από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην τραγωδία το 2011 ή το 2012 και στη συνέχεια είτε τα χάρισε, είτε τα πούλησε στον Φαρούκ, με τον οποίο ήταν στενοί φίλοι.

Την ίδια στιγμή, το τηλεοπτικό κανάλι MSNBC μετέδωσε ότι ο Σαγιέντ Φαρούκ και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ είχαν επαφές με «άτομα με εξτρεμιστικές απόψεις» στην περιοχή του Λος Άντζελες. Κατά την ίδια πηγή, οι συνεννοήσεις έγιναν μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Reuters, οι δράστες είχαν επαφές με άτομα στην Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες που είχαν μπει στο μικροσκόπιο του FBI, υπό την υποψία ότι ήταν τζιχαντιστές.

Σχετικές ειδήσεις