ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κάθειρξη 35 ετών σε δουλεμπόρους για τον πνιγμό του Αϊλάν

Τουρκία: Κάθειρξη 35 ετών σε δουλεμπόρους για τον πνιγμό του Αϊλάν

Ποινές κάθειρξης 35 ετών ζήτησαν να επιβληθούν σήμερα Τούρκοι στους δύο υπόπτους για λαθραία διακίνηση ανθρώπων που κατηγορούνται ότι συνδέονται με τον πνιγμό του Αϊλάν, του μικρού Σύρου, η φωτογραφία του άψυχου σώματος του οποίου, ξεβρασμένου σε μια τουρκική παραλία, προκάλεσε σοκ παγκοσμίως.

Οι δύο άνδρες, δύο Σύροι, κατηγορούνται για «πρόκληση θανάτου από εσκεμμένη αμέλεια» και για «λαθραία διακίνηση ανθρώπων», σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο επικαλείται το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η φωτογραφία του σώματος του τρίχρονου Αϊλάν που βρέθηκε τον Σεπτέμβριο ενώ η οικογένειά του προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη, είχε προκαλέσει κύμα συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Αϊλάν, καθώς και η μητέρα τους, έχασαν επίσης τη ζωή τους όταν ναυάγησε το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στην Κω.

Το αμερικανικό περιοδικό Time περιέλαβε τη φωτογραφία του Αϊλάν στις 100 φωτογραφίες που χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά και τις οποίες δημοσίευσε τη Δευτέρα.

Το κατηγορητήριο εστάλη σε δικαστήριο του Μποντρούμ, το οποίο αναμένεται να το κάνει δεκτό, διευκρίνισε το Ανατολή, προσθέτοντας πως οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν άλλους έξι υπόπτους, τέσσερις Τούρκους και δύο Σύρους.

Σχετικές ειδήσεις