ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ναι στην απαγόρευση της μπούρκας, όχι σε πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων

Γερμανία: Ναι στην απαγόρευση της μπούρκας, όχι σε πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων

Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU), τάσσονται υπέρ της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, όπως είναι η απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους.

Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εξακολουθούν να απορρίπτουν την επιβολή ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία, τάσσονται ωστόσο υπέρ της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, όπως είναι η απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους, ενώ ζητούν την ποινικοποίηση της έκφρασης υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο.

Σε σχέδιο ψηφίσματος που θα τεθεί προς έγκριση στο Συνέδριο του κόμματος που αρχίζει την Δευτέρα στην Καρλσρούη και παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, δεν υιοθετήθηκε η πρόταση πολλών ηγετικών στελεχών για τη μείωση του αριθμού των προσφύγων πριν από τον Μάρτιο, οπότε θα διεξαχθούν εκλογές σε τρία κρατίδια, επισημαίνεται ωστόσο ότι η μπούρκα, που καλύπτει ολόκληρο το σώμα των γυναικών, έρχεται σε αντίθεση με τις γερμανικές αξίες. «Όποια φορά μπούρκα δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη να ενσωματωθεί στην ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία μας. Επομένως απορρίπτουμε τη χρήση της σε δημόσιους χώρους», αναφέρεται στο 18σέλιδο σχέδιο ψηφίσματος.

Στο ίδιο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ποινικοποιηθεί η έκφραση υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο, αλλά και ότι είναι απαραίτητος ο περιορισμός του δικαιώματος των προσφύγων να φέρουν στην Γερμανία τις οικογένειές τους, ενώ γίνεται σαφής προειδοποίηση για το μέλλον της Ζώνης Σένγκεν, «αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ικανή να ανακτήσει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της».

«Θέλουμε να διατηρήσουμε την Σένγκεν. Το τέλος της θα είχε σοβαρές συνέπειες. Θα προκαλούσε παράπλευρες ζημιές οικονομικά, πολιτικά και σε άλλους τομείς», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η Συνθήκη βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σχετικές ειδήσεις