ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ από επιστολές με λεύκη σκόνη

Συναγερμός στις ΗΠΑ από επιστολές με λεύκη σκόνη

Τα κεντρικά γραφεία οργάνωσης που υποστηρίζει τα δικαιώματα των αμερικανών μουσουλμάνων εκκενώθηκαν σήμερα στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, όταν το προσωπικό έλαβε επιστολή που περιείχε λευκή σκόνη, αλλά προκαταρκτικές εξετάσεις απέδειξαν ότι η ουσία ήταν αβλαβής.

Η επιστολή στάλθηκε στο Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) και περιείχε σημείωμα στο οποίο αναγραφόταν, «Μουσουλμάνοι, να πεθάνετε με οδυνηρό θάνατο» σύμφωνα με τη δικηγόρο της οργάνωσης Μάχα Σάγιεντ. «Ο φόβος μας βρίσκεται στα ύψη αυτή την εποχή, δεδομένων των αντιμουσουλμανικών δηλώσεων που ακούγονται» δήλωσε.

Στη βόρεια Καλιφόρνια, παράρτημα του CAIR στη Σάντα Κλάρα επίσης εκκενώθηκε σήμερα, έπειτα από παρόμοια επιστολή με άγνωστη σκόνη, είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ιμπραήμ Χούπερ.

Η αστυνομία και οι κοινότητες μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προετοιμαστεί για αντιμουσουλμανικό κύμα μετά την επίθεση ενός ζεύγους μουσουλμάνων που σκότωσε 14 άτομα στην Καλιφόρνια την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην Καλιφόρνια, τρία άτομα που χειρίστηκαν τη σκόνη απομονώθηκαν μέσα στο κτίριο, ενώ η αστυνομία και οι πυροσβεστικοί κατέκλυσαν το χώρο, δήλωσε ο Χούπερ, προσθέτοντας ότι το υπόλοιπο προσωπικό περίμενε στο πεζοδρόμιο.

Η Σάγιεντ είπε ότι η οργάνωση λαμβάνει καθημερινά μηνύματα μίσους στην ιστοσελίδα της στο Facebook. «Είναι τρομαχτικό να βιώνεις το πόσο έντονο είναι το μίσος που εκδηλώνεται. Αυτό δε θα μας σταματήσει από το να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες όλων των αμερικανών» δήλωσε.

Το επεισόδιο συνέβη λίγες μέρες αφότου ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλους τους μουσουλμάνους, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στη χώρα αλλά και διεθνώς.

Ρoή Ειδήσεων