ΚΟΣΜΟΣ

Φιντέλ Κάστρο: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου

Φιντέλ Κάστρο: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου

O ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η Κίνα και η Ρωσία «γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα του κόσμου» σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και θα μπορούσαν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου, σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη κουβανική εφημερίδα Granma.

Ο πρώην πρόεδρος, ηλικίας σήμερα 89 ετών που αποσύρθηκε από την εξουσία το 2006, επισήμανε ότι «η ασφάλεια δεν υπάρχει σήμερα για κανέναν» και αναφέρθηκε στην πυρηνική απειλή.

«Η Κίνα και η Ρωσία γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα της Υφηλίου σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, καθώς αυτές οι δυο χώρες υπέστησαν τους τρομακτικούς πολέμους που επέβαλε με εγωιστικό κι αδιάκριτο τρόπο ο φασισμός. Είμαι πεπεισμένος ότι χάρη στην ιστορική τους παράδοση και την δική τους επαναστατική εμπειρία, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουν έναν πόλεμο» έγραψε ο Φιντέλ Κάστρο.

Στην ίδια επιστολή, ο ιστορικός ηγέτης της επανάστασης της Κούβας εκφράζει την στήριξή του στο πρόσωπο του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, το κόμμα του οποίου ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές όπου επικράτησε η αντιπολίτευση για πρώτη φορά τα τελευταία 16 χρόνια.

«Ενώνω την φωνή μου με εκείνους που, ομόφωνα, σε συνεχάρησαν για την ευφυή και θαρραλέα σου ομιλία τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου, μόλις έμαθες την ετυμηγορία της κάλπης», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις