ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα νεκροί από επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Καμερούν

Δέκα νεκροί από επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Καμερούν

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κατά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Κολοφάτα τουΚαμερούν, όπου η δράση της Μπόκο Χαράμ είναι ιδιαίτερα έντονη.

Οι δύο επίδοξοι βομβιστές ήθελαν να ανατιναχθούν στην επίθεση αυτή αλλά μόνο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες ανακάλυψαν τη συσκευή που είχε ζωστεί ο δεύτερος επίδοξος καμικάζι που τράπηκε σε φυγή.

Η Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα χαλιφάτο στη βορειοανατολική Νιγηρία, εξαπολύει επιθέσεις και πέραν των συνόρων, σε γειτονικές χώρες.

Ο υπουργός Επικοινωνιών του Καμερούν Ίσα Τσιρόμα επιβεβαίωσε την επίθεση στην Κολοφάτα, έδωσε ωστόσο διαφορετικό απολογισμό από τις τοπικές αρχές, κάνοντας λόγο για επτά νεκρούς και 27 τραυματίες.

Οι βομβιστικές επιθέσεις που διαπράττονται από καμικάζι, συχνά νεαρές γυναίκες και μικρά κορίτσια, καταγράφονται πολύ συχνά στην επαρχία του Απώτατου Βορρά.

Το Καμερούν, όπως και το Τσαντ, ο Νίγηρας και το Μπενίν, είχαν συνεισφέρει στρατεύματα στην δύναμη που συγκροτήθηκε μαζί με τη Νιγηρία για να πολεμήσει τη Μπόκο Χαράμ. Όμως δεν έχουν ακόμη καν αρχίσει κοινές επιχειρήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο στρατός του Καμερούν ανακοίνωσε ότι άνδρες του σκότωσαν 100 μέλη της Μπόκο Χαράμ κι απελευθέρωσαν 900 ομήρους της οργάνωσης. Ωστόσο, αναλυτές και πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας εκτίμησαν ότι οι αριθμοί αυτοί μάλλον είναι πολύ πιο διογκωμένοι από τους πραγματικούς.

Σχετικές ειδήσεις