ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό δυστύχημα στην Αργεντινή: 42 αστυνομικοί νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο

Τραγικό δυστύχημα στην Αργεντινή: 42 αστυνομικοί νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο

Λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς έπεσε σε φαράγγι 20 μέτρων στη βόρεια Αργεντινή, με αποτέλεσμα 42 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Γύρω στις 2.00 τη νύχτα (τοπική ώρα) κοντά στην πόλη Ροζάριο ντελ Φουέντε, στην επαρχία Σάλτα, βόρεια του Μπουένος Άιρες, ο οδηγός, έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει από γέφυρα και να καταλήξει μέσα σε φαράγγι.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 60 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Αργεντινοί συνοριοφύλακες. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες που παραμένουν παγιδευμένοι.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 42 και 10 αστυνομικοί έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου τέσσερις εξ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση» δήλωσε ο Φραντσίσκο Μαρινάρο, ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής ασφαλείας στην επαρχία Σάλτα, μια ορεινή περιοχή όπου σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα.

Πολλοί άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του λεωφορείου για ώρες. Ο δήμαρχος του Ροζάριο ντε λα Φροντέρα στην επαρχία Σάλτα, Γουστάβο Σολίς υποστήριξε ότι η τραγωδία προκλήθηκε από την κακή κατάσταση του δρόμου.
«Όσοι γνωρίζουν καλά την περιοχή προσπαθούν να αποφεύγουν τον δρόμο τη νύχτα» τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις