ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγίες από το τηλέφωνο έδινε ο Αμπαούντ στους τρομοκράτες του Παρισιού

Οδηγίες από το τηλέφωνο έδινε ο Αμπαούντ στους τρομοκράτες του Παρισιού

Μέσω τηλεφώνου φαίνεται πως καθοδηγούσε τους τρεις τρομοκράτες που εισέβαλαν στο Μπατακλάν ο εγκέφαλος του αιματοκυλίσματος, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ενώ βρισκόταν μόλις λίγα οικοδομικά τετράγωνα μακριά.

Την είδηση φαίνεται να έδωσε στις αρχές αυτόπτης, ο οποίος ότι είδε τον Α. Αμπαούντ να στέκεται σε μία πόρτα, ουρλιάζοντας στο κινητό του τηλέφωνο, για περίπου μία ώρα.

Ο τρομοκράτης είχε ξυρισμένο το κεφάλι και φορούσε φαρδιά ρούχα. Αργότερα, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του, ο μάρτυρας τον αναγνώρισε και ενημέρωσε τις αρχές.

Την κατάθεση του μάρτυρα αποκάλυψε ο Γάλλος αναλυτής τρομοκρατίας Ζαν Σαρλ Μπρισάρ, σε άρθρο του. «Η παρουσία του Αμπαούντ τόσο κοντά στις επιθέσεις δείχνει το βαθμό της εμπλοκής του, σε ό,τι αφορά την εποπτεία και τον έλεγχο του σχεδίου, ενώ συνιστά ότι έδινε απευθείας εντολές και οδηγίες στην ομάδα του που βρισκόταν μέσα στο Μπατακλάν», γράφει ο Μπρισάρ, σύμφωνα με το CNN.

Νωρίτερα εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Παρισιού, τα στοιχεία από το κινητό του Αμπαούντ δείχνουν ότι επικοινωνούσε με τον Μπιλάλ Χαντφί, έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο Σταντ ντε Φρανς, μέχρι τη στιγμή που οι τρεις τρομοκράτες που βρίσκονταν εκεί ανατινάχτηκαν.

Σχετικές ειδήσεις