ΚΟΣΜΟΣ

Σίδνεϊ: Η πρώτη κλινική για μεθυσμένους

Σίδνεϊ: Η πρώτη κλινική για μεθυσμένους

Η κλινική άνοιξε τις πόρτες της στο Σίδνεϊ, προσφέροντας στους πότες, και ειδικά στους πλούσιους, τρόπους ώστε να αποφύγουν το κώμα, τις κεφαλαλγίες και τις ναυτίες.

Η κλινική προσφέρει μια σειρά από θεραπείες που ξεκινούν από τα $140 και φτάνουν τα $200 την βραδιά.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν θεραπείες με την χρήση στοιχείων όπως φυσιολογικό ορό, νάτριο, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και φάρμακα κατά της ναυτίας.

Η κλινική στοχεύει ώστε μέχρι τις 9 το πρωί της επόμενης ημέρας, οι πελάτες της να έχουν απαλλαγούν από τις συνέπειες της κραιπάλης της προηγούμενης βραδιάς.

Ωστόσο, ειδικοί σε θέματα υγείας δεν είναι τόσο ενθουσιασμένοι αφού, όπως δήλωσε στο πρακτορείο "Fairfax Media", o διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αυστραλίας, Michael Moore, η πρακτική αυτή θα ενθαρρύνει τα άτομα να πίνουν το αλκοόλ με ένα εντελώς ακατάλληλο τρόπο.

"Μετά από τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει για τη μείωση των συνεπειών της κατανάλωσης αλκοόλ, αυτή η πρακτική είναι γελοία".

Ένας από τους ιδρυτές της κλινικής, ο Max Petro, απέρριψε τις κατηγορίες λέγοντας ότι η κλινική του δεν σερβίρει αλκοόλ. "Βοηθούμε τους πελάτες μας να αναρρώσουν από μια στιγμή άμετρη κατανάλωσης οινοπνεύματος, όπως κάνουν τα νοσοκομεία με τους ανθρώπους που αρρωσταίνουν".

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας, Stephen Parnis, δήλωσε ότι η κλινική δεν αποτελεί μαγική λύση: "Τα άτομα θα βλάψουν περισσότερο τον εαυτό τους αν συνεχίσουν να πίνουν υπερβολικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αλκοόλ είναι το ναρκωτικό που προκαλεί τα περισσότερα κοινωνικά προβλήματα" δήλωσε ο κ. Parnis.

Τέτοιες κλινικές λειτουργούν ήδη στη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις