ΚΟΣΜΟΣ

Σάλτο θανάτου για νεαρό πρόσφυγα από παράθυρο νοσοκομείου!

Σάλτο θανάτου για νεαρό πρόσφυγα από παράθυρο νοσοκομείου!

Ο 24χρονος από την Ερυθραία μπορεί να σώθηκε από τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, όμως βρήκε τραγικό τέλος στην προσπάθειά του να διαφύγει από ένα ιταλικό νοσοκομείο!

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός πρόσφυγας προσπαθούσε να ξεφύγει από νοσοκομείο του Κάλιαρι όπου νοσηλευόταν για ψώρα και έπεσε από το παράθυρο βρίσκοντας τραγικό θάνατο!

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου όταν οι λιμενικές αρχές της Ιταλίας τον περισυνέλεξαν από λέμβο μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες.

Γλύτωσε από ένα επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο μέχρι που τον πρόδωσε η προσπάθεια του να ξεφύγει. Είχε δέσει σεντόνια μεταξύ του για να μπορέσει να δραπετεύσει από το παράθυρο του τρίτου ορόφου. Όμως, οι κόμποι τον πρόδωσαν! Έπεσε στο κενό και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Νοσηλευτές ισχυρίζονται πως το δωμάτιό του δεν ήταν κλειδωμένο και πως μετά την ολοκλήρωσή της θεραπείας του ήταν ελεύθερος να φύγει.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες από την Ερυθραία που διασώζουν οι ιταλικές αρχές από πλοιάρια στη Μεσόγειο και οδηγούνται στην Ιταλία εντάσσονται, όπως και οι Σύροι και οι Ιρακινοί σε ένα πρόγραμμα «μετεγκατάστασης» σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Πολλοί πρόσφυγες αντιτίθενται σε αυτό, καθώς δεν μπορούν να ξανασμίξουν με τους συγγενείς τους που βρίσκονται ενδεχομένως στην Ιταλία ή σε κάποια άλλη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις