ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Ισραήλ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Ισραήλ
Η αναμενόμενη άφιξη αύριο ξένων ακτιβιστών που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους, έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την...

Η αναμενόμενη άφιξη αύριο ξένων ακτιβιστών που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους, έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την ισραηλινή αστυνομία στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.


Τα ισραηλινά ΜΜΕ επικρίνουν σήμερα τον υπερβολικό χαρακτήρα των προληπτικών αστυνομικών μέτρων προστασίας μιλώντας ουσιαστικά για μια πραγματική "υστερία" που έχει καταλάβει τις αρχές. Οι πτήσεις που αναμένονται αύριο στο Μπεν Γκουριόν από την Ευρώπη θα κατευθυνθούν σε ένα χωριστό τερματικό του αεροδρομίου και όλοι οι επιβάτες θα υποβληθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο.


Οργανώσεις υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους κάλεσαν μέσω του Ιντερνέτ τους συμπαθούντες να συγκεντρωθούν στις 8 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν για να μεταβούν κατόπιν στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Το Ισραήλ ελέγχει όλες τις προσβάσεις σε αυτά, εκτός από τα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου.


Στην επιχείρηση "Καλωσόρισμα στην Παλαιστίνη" αναμένεται να μετάσχουν εκατοντάδες ακτιβιστές από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία ύστερα από πρόσκληση 15 παλαιστινιακών οργανώσεων.


Σημειώνεται πως ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζχάκ Αχαρόνοβιτς αποκάλεσε "χούλιγκανς" τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές και προειδοποίησε ότι θα απελαθούν σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν διαδήλωση.