ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς

Τουρκία: Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα «κρησφύγετο τρομοκρατών» στη συνοικία Γκαζιοσμάνπασα

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης όπου φέρεται ότι έχουν βρει καταφύγιο ακροαριστεροί και Κούρδοι ακτιβιστές.

Οι δύο γυναίκες που διέμεναν σε ένα διαμέρισμα πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν διευκρίνισαν σε ποια ομάδα ανήκαν οι δύο γυναίκες. Ωστόσο μια μικρή, παράνομη οργάνωση, το Σοσιαλιστικό Κόμμα των Καταπιεσμένων (ESP) ανακοίνωσε ότι η Γελίζ Ερμπάι και η Σιρίν Ετέρ ήταν μέλη του. «Δύο επαναστάτριες εκτελέστηκαν σήμερα από την αστυνομία ενώ είχαν τραυματιστεί» ανέφερε μέσω του ιστοτόπου του το ESP.

Στην ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Τουλάχιστον 115 Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις που διεξάγουν ο στρατός και η αστυνομία εδώ και μία εβδομάδα σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κυρίως στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία.

Η συνοικία Γκαζιοσμάνπασα θεωρείται προπύργιο της άκρας αριστεράς και του PKK.

Σχετικές ειδήσεις