ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν στρατόπεδο εκπαίδευσης ξένων τρομοκρατών στη Συρία

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν στρατόπεδο εκπαίδευσης ξένων τρομοκρατών στη Συρία

Ένα μεγάλο στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στην επαρχία Ιντλίμπ και δύο εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου ήταν ανάμεσα στους στόχους που έπληξαν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις την τελευταία εβδομάδα στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, στο στρατόπεδο που επλήγη βρίσκονταν πολλοί ξένοι εκπαιδευτές και επίδοξοι μαχητές από την Τουρκία και από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 18 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε 302 αποστολές στη Συρία, πλήττοντας συνολικά 1.093 στόχους. Όπως είπε ο Κονασένκοφ, οι στόχοι αυτοί βρίσκονταν στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χαλέπι, Ντέιρ αλ Ζορ, Χάμα και Χομς.

«Ένα αεροσκάφος Su-34 κατέστρεψε ένα μεγάλο στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Ιντλίμπ, όπου βρισκόταν μεγάλος αριθμός εκπαιδευτών από χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία», συνέχισε ο εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι πληροφορίες που αφορούν το στρατόπεδο αυτό προέρχονται από την «πατριωτική συριακή αντιπολίτευση».