ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διαδήλωση κατά της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας

Γερμανία: Διαδήλωση κατά της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας

Μετά την εμπρηστική επίθεση εναντίον καταλύματος που επρόκειτο να στεγάσει πρόσφυγες στο Σβέμπις Γκμούντ της νότιας Γερμανίας τουλάχιστον 300 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες κατά της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας.

Κατά τη χθεσινή διαδήλωση ομιλητές διαφόρων πολιτικών κομμάτων, της εκκλησίας αλλά και διαφόρων συλλόγων τάχθηκαν κατά της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, περίπου 300 πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Ο χριστιανοδημοκράτης δήμαρχος της πόλης, Ρίχαρντ Άρνολντ, έκανε λόγο για πράξη δειλίας και επίθεση κατά της δημοκρατίας.

Το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα των Χριστουγέννων, το πυροσβεστικό σώμα παρακείμενης επιχείρησης αντελήφθη τη φωτιά στο υπό κατασκευή προσφυγικό κατάλυμα, το οποίο πρόκειται να στεγάσει την άνοιξη περί τους 120 πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, η αστυνομία εκτιμά ότι επρόκειτο για εμπρησμό.

Δεδομένου ότι η πυρκαγιά έγινε άμεσα αντιληπτή, προκλήθηκαν μόνον μικρές υλικές ζημιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν στη Γερμανία πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον καταλυμάτων που επρόκειτο να στεγάσουν προσφυγικές οικογένειες.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικές ειδήσεις