ΚΟΣΜΟΣ

Κάρτερ: Η μάχη ενάντια στο IK απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή της

Κάρτερ: Η μάχη ενάντια στο IK απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή της

Η εκστρατεία της διεθνούς συμμαχίας (που ηγούνται οι ΗΠΑ) για την συντριβή του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστεί παρά την ανακατάληψη του Ραμάντι από τους τζιχαντιστές του ΙΚ, δήλωσε με ανακοίνωση του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Αστον Κάρτερ, συγχαίροντας παράλληλα την ιρακινή κυβέρνηση για την ανακατάληψη της πόλης.

«Ακόμη και μετά αυτή την επιτυχία, η μάχη ενάντια στο ΙΚ απέχει πολύ από την ολοκλήρωση της», σημείωσε ο Κάρτερ. «Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τους ιρακινούς συμμάχους και την υπόλοιπη διεθνή συμμαχία, όσο οικοδομούμε πάνω στην σημερινή πρόοδο», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ χαρακτήρισε την προέλαση του ιρακινού στρατού ως «ένα σημαντικό βήμα προόδου», που κατέδειξε το κίνητρο και την ικανότητα των τοπικών δυνάμεων.

«Τώρα, είναι σημαντικό για την ιρακινή κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις επαρχιακές και τοπικές αρχές, να αδράξουν αυτή την ευκαιρία για να διατηρήσουν την ειρήνη στο Ραμάντι, να αποτρέψουν την επιστροφή του ΙΚ και άλλων εξτρεμιστών και να διευκολύνουν την επιστροφή των κατοίκων του Ραμάντι στην πόλη», πρόσθεσε ο Κάρτερ.