ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στη Γερμανία με το δάχτυλο στη σκανδάλη!

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στη Γερμανία με το δάχτυλο στη σκανδάλη!

Με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας -εξαιτίας των φόβων για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα - θα υποδεχθεί το 2016 η Ευρώπη. Ειδικά, όμως, η Γερμανία.

Ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στο Βερολίνο της Γερμανίας, όπως μεταδίδει η Deuche Welle.

Ο Ρολφ Τοπχόφεν, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Θα υπάρχει εμφανής παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας, ένα είδος ασφάλειας που αισθάνεται ο πολίτης, με μαζική αστυνομική παρουσία. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει κάτι πολύ πιο σημαντικό, θα υπάρξουν αφανής δράσεις, με παρακολούθηση συγκεκριμένων γνωστών σημείων όπου συγκεντρώνονται ακραιφνείς ισλαμιστές στη Γερμανία (…), ώστε ενδεχομένως να γίνουν κάποιες ενέργειες».

Στη γερμανική πρωτεύουσα -μεταδίδει η Deuche Welle - στη μνημειώδη Πύλη του Βρανδεμβούργου και γύρω από αυτήν, αναμένεται να σπεύσουν και φέτος χιλιάδες κόσμου για να γιορτάσουν μαζί την έλευση του νέου έτους. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται σίγουρα και πολλοί τουρίστες.

Όσοι αποφασίσουν να βρεθούν εκεί θα πρέπει όμως να συμβιβαστούν με τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την ελαχιστοποίηση του τρομοκρατικού κινδύνου. Σακίδια πλάτης, τσάντες, βαλίτσες, πτυσσόμενες καρέκλες, γυάλινα μπουκάλια, βεγγαλικά, μεγάφωνα και λέιζερ απαγορεύονται. Η περιοχή στην οποία θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις έχει εκκενωθεί σε μεγάλο βαθμό ήδη από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και πραγματοποιούνται έλεγχοι σε περαστικούς. 900 αστυνομικοί και ακόμη 600 υπάλληλοι ασφαλείας, τόσο πολλοί όσο ποτέ άλλοτε, έχουν επιστρατευθεί για το φετινό ρεβεγιόν.

Σχετικές ειδήσεις