ΚΟΣΜΟΣ

Αλί Χαμενεΐ: Η έγερση δεν μπορεί να κατασταλεί!

Αλί Χαμενεΐ: Η έγερση δεν μπορεί να κατασταλεί!

Με αυτό το μήνυμα στο twitter, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ αποτίει φόρο τιμής στον σέιχ Νιμρ αλ-Νιμρ, που εκτελέσθηκε σήμερα από τη Σαουδική Αραβία, προσθέτοντας τη δική του φωνή στη διεθνή κατακραυγή.

«Awakening is not suppressible» (Η έγερση δεν μπορεί να κατασταλεί), γράφει ο Αλί Χαμενεΐ σε μήνυμα που συνοδεύεται από τη φωτογραφία του Σιίτη θρησκευτικού ηγέτη.

Στην ιστοσελίδα του Αλί Χαμενεΐ έχει αναρτηθεί επίσης εικόνα-κολάζ που ταυτίζει τη Σαουδική Αραβία με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος... και οι δύο εκτελούν τους αντιπάλους τους.

Στη Βαγδάτη, ο Σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι καταδίκασε την εκτέλεση του αλ-Νιμρ λέγοντας ότι θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής.

Με δήλωσή του που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ο Ιρακινός πρωθυπουργός λέει ότι το φίμωμα των φωνών και η εκτέλεση αντιπάλων «δεν θα οδηγήσει σε τίποτε άλλο παρά σε παραπάνω καταστροφή» και προσθέτει ότι η είδηση της εκτέλεσης του αλ-Νιμρ του προκάλεσε «έντονο σοκ».

«Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και τον κοινωνικό ιστό των λαών της περιοχής», γράφει ο αλ-Αμπάντι.

Σχετικές ειδήσεις