ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: «Πλαφόν» στους πρόσφυγες ζητά ο Ζεεχόφερ

Γερμανία: «Πλαφόν» στους πρόσφυγες ζητά ο Ζεεχόφερ

Ο Βαυαρός σύμμαχος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχθεί περισσότερους από «200.000» αιτούντες άσυλο ετησίως

«Πλαφόν» στους πρόσφυγες επιθυμεί ο Βαυαρός σύμμαχος της Άνγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ κάνοντας λόγο για εισροή ακόμη και 1,5 εκατ. προσφύγων το 2016 στη Γερμανία στην περίπτωση που δε ληφθεί κανένα μέτρο.

Όπως τόνισε, η Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχθεί περισσότερους από «200.000» αιτούντες άσυλο ετησίως.

«Στη Γερμανία η άφιξη 100.000 έως -το πολύ- 200.000 αιτούντων άσυλο και προσφύγων πολέμου κάθε χρόνο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα» επισήμανε ο Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

«Αυτός ο αριθμός είναι ανεκτός και σε αυτήν την περίπτωση η ενσωμάτωση θα λειτουργήσει. Κατά τη γνώμη μου οτιδήποτε υπερβεί αυτόν τον αριθμό θα είναι υπερβολικό» τόνισε ο Ζεεχόφερ, παραδοσιακός σύμμαχος της Μέρκελ που ωστόσο δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

«Το να περιορίσουμε τον αριθμό των μεταναστών πρέπει να είναι ο βασικός στόχος το 2016» επέμεινε ο συντηρητικός πολιτικός, ενώ το CSU αναμένεται να πραγματοποιήσει το συνέδριό του την Τετάρτη (13/01) και Πέμπτη (14/01) στο Βίλντμπαντ όπου αναμένεται να παραστούν η Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. «Απέχουμε πάρα πολύ από αυτόν τον στόχο» υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις