ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: «Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις με την Μέρκελ»

Ρέντσι: «Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις με την Μέρκελ»

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επανέρχεται στην «κόντρα» με τη γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, σε συνέντευξή του στην La Stampa

«Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις με την Μέρκελ, έκανα μόνο κάποιες ερωτήσεις. Για παράδειγμα ρώτησα αν οι αγωγοί φυσικού αερίου είναι καλοί όταν φτιάχνονται στην βόρεια Ευρώπη αλλά δεν είναι τόσο καλοί όταν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν στον Νότο. Ή αν την ευελιξία μπορούν να την εφαρμόσουν κάποιες χώρες και κάποιες άλλες όχι», είπε ο ιταλός πρωθυπουργός. Όπως σημείωσε, «προς το συμφέρον όλων, θα βρεθούν καλές λύσεις».

«Η Ιταλία δεν θέλει να αγνοήσει τους κανόνες που έχει υιοθετήσει και η ίδια: ζητά μόνο τον σεβασμό των κανόνων αυτών. Και πρέπει να σταματήσει να νομίζει κανείς ότι η Ιταλία είναι πάντα με το καπέλο του επαίτη στο χέρι», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη δεν είναι ούτε εχθρός ούτε και μια δασκάλα. Η Ιταλία σέβεται τους πάντες, αλλά δεν φοβάται κανέναν».

«Σε ό,τι αφορά κάποια πράγματα, μπορούμε να μάθουμε από την Γερμανία, να τη μιμηθούμε. Αλλά εκείνο που δεν μου αρέσει, εδώ σε εμάς, είναι ένα είδος ψυχολογικής εξάρτησης την οποία βρίσκω, πλέον, σουρεαλιστική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιταλός πρωθυπουργός.