ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ αναμένουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία να διεξαχθούν κανονικά

Οι ΗΠΑ αναμένουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία να διεξαχθούν κανονικά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, που προγραμματίζονται για αυτό το μήνα, θα διεξαχθούν κανονικά, παρά την ανάφλεξη στις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας–Ιράν, που πυροδοτήθηκε από την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ από τις σαουδαραβικές αρχές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι οι συναντήσεις μεταξύ των οργανώσεων της αντιπολίτευσης και του (σ.σ. συριακού) καθεστώτος μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα», τόνισε ο Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου, ερωτηθείς για την επίδραση που θα έχουν στις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου στη Συρία οι εντάσεις στις σχέσεις Ιράν– Σαουδικής Αραβίας.

Τον περασμένο μήνα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα είχε δηλώσει πως επιδιώκει η διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία να ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν το Ιράν και η Σαουδική Αραβία να επιλύσουν σε διμερές επίπεδο τις εντάσεις, τόνισε ο Κίρμπι, προσθέτοντας πως: «Δεν αναζητούμε μεσολαβητή».

Ρoή Ειδήσεων