ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Με λάθος η τιμητική επιγραφή που αποκάλυψε ο Ολάντ για τους νεκρούς (pics+vid)

Charlie Hebdo: Με λάθος η τιμητική επιγραφή που αποκάλυψε ο Ολάντ για τους νεκρούς (pics+vid)

Το λάθος στην τιμητική επιγραφή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του περιοδικού Charlie Hebdoαπό τα πυρά των αδελφών Κουασί επισκίασε την τελετή μνήμης εκθέτοντας και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ

Συνοδευόμενος από τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς έκανε στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια άλλης μία πλάκας σε κοντινή λεωφόρο, εκεί όπου ο αστυνομικός Αχμέντ Μεραμπέ είχε πέσει νεκρός λίγο μετά την επίθεση στο σατιρικό έντυπο-και αυτός από τα πυρά των αδελφών Κουασί.

Μετά τα αποκαλυπτήρια όλοι διαπίστωσαν πως το τελευταίο όνομα στην επιγραφή ήταν γραμμένο λάθος, καθώς αντί για Georges Wolinski, στην επιγραφή είχε χαραχθεί το ονοματεπώνυμο Georges Wolinsky.

era

Μετά τη διαπίστωση του λάθους, η επιγραφή καλύφθηκε με ένα μαύρο πανί και κολλητική ταινία.

Οι επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 στοίχισαν τη ζωή συνολικά σε 17 ανθρώπους: εκτός από τους 12 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε σκιτσογράφοι, της επίθεσης στο Charlie Hebdo, άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σουπερμάρκετ κοσέρ, καθώς και μια αστυνομικός από τα πυρά του Κουλιμπαλί στις 8 Ιανουαρίου στο Μονρούζ, στο νότιο Παρίσι. Τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στη μνήμη της θα γίνουν εκεί το Σάββατο.

Οι εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στην Πλατεία της Δημοκρατίας, με συγκέντρωση που θα γίνει στη μνήμη των 17 νεκρών των επιθέσεων του Ιανουαρίου, αλλά και των 130 νεκρών των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, των χειρότερων στην ιστορία της Γαλλίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις