ΚΟΣΜΟΣ

Hurriet: Αυτές ήταν οι 5 ευρωπαϊκές πόλεις που οι Τζιχαντιστές ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα (Pic)

Hurriet: Αυτές ήταν οι 5 ευρωπαϊκές πόλεις που οι Τζιχαντιστές ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα (Pic)

Το «Ισλαμικό Χαλιφάτο» (ISIS) προγραμμάτιζε συντονισμένες επιθέσεις σε πέντε πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσηςκαι στην Άγκυρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ματαιώθηκαν όμως λόγω συλλήψεων στην Τουρκία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Hurriet.

Ένας από τους ανώτερους διοικητές του ISIS είχε σχεδιάσει επιθέσεις σε έξι πόλεις, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, όπως προκύπτει από τις έρευνες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατασχέθηκε σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας στην τουρκική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε τις συλλήψεις δύο Τούρκων που κατηγορούνται ως μέλη του ISIS, οι οποίοι σχεδίαζαν διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα.

Ο Musa Canöz και ο Adnan Yıldırım, 28 και 40 ετών αντίστοιχα, που συνελήφθησαν σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στις 30 Δεκεμβρίου (30/12/2015), τέθηκαν υπό κράτηση με την κατηγορία της «κατοχής εκρηκτικών» και «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».

Κατά τη διάρκεια ερευνών στο διαμέρισμα που διέμεναν, αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής κατέσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που περιείχε πληροφορίες ότι το ανώτερος στέλεχος τους ISIS, Abu Mohammed al-Adnani, είχε δώσει εντολές σε τζιχαντιστές για την εξαπόλυση επιθέσεων στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Τουρκία.

bomb

Σύμφωνα με τις οδηγίες του, μέσω e-mail, 13 βομβιστές αυτοκτονίας είχαν για αυτόν το σκοπό εγκαταλείψει νωρίτερα τη Raqqa της Συρίας.

Οι Canöz και Yıldırım ήταν οι τζιχαντιστές που είχαν επιφορτισθεί με την εκτέλεση της αποστολής για την επίθεση στην Τουρκία.

Η αστυνομία βρήκε επίσης φωτογραφίες από διάφορες τοποθεσίες στην Άγκυρα, όπως το αρχηγείο της αστυνομίας, τα δικαστήρια, τη στρατιωτική σχολή, τζαμιά, εμπορικά κέντρα και τις δύο πιο πολυσύχναστες πλατείες της πόλης, οι οποίες έφεραν ιδιόχειρες σημειώσεις και σχόλια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Βάσει αυτών των πληροφοριών, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εκκενώθηκαν δύο μεγάλοι σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Μόναχο της Γερμανίας και ακυρώθηκαν οι δημόσιοι εορτασμοί στο Βέλγιο.

Σχετικές ειδήσεις