ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο και τρομακτικό: Κούγκαρ με δόντια και πάνω στο… μέτωπο! (photo)

Απίστευτο και τρομακτικό: Κούγκαρ με δόντια και πάνω στο… μέτωπο! (photo)

Τρόμο στους κοινούς θνητούς, αλλά και προβληματισμό στους επιστήμονες έχει προκαλέσει ένα κούγκαρ (λιοντάρι βουνού) που σκότωσε κυνηγός στο Weston, νοτιοανατολικά του Αϊντάχο των ΗΠΑ.

Και αυτό γιατί έχει δεύτερα δόντια που ξεπηδούν από το μέτωπό του!

Σοκαρισμένος ο κυνηγός, έστειλε φωτογραφία του θηράματός του στο αρμόδιο τμήμα του Αϊντάχο, όπου ακόμα και οι ειδικοί έμειναν άναυδοι.

«Είναι μια περίεργη κατάσταση και μια περίεργη φωτογραφία», ανέφερε ο βιολόγος της άγριας ζωής, Zach Lockyer, στην τοπική εφημερίδα.

Κάποιοι από τους βιολόγους πάντως πιστεύουν ότι τα... έξτρα δόντια είναι ό,τι απέμεινε από το σιαμαίο δίδυμο του κούγκαρ που πέθανε στη μήτρα της λιονταρίνας μαμάς, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για σπάνιο όγκο «τεράτωμα» ο οποίος μπορεί να περιέχει ιστούς και οργανικά στοιχεία (σε πολλές περιπτώσεις μαλλιά, δόντια και οστά).

Όπως και να έχει, όλοι συμφωνούν πως και οι δυο περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Μια άλλη θεωρία, δε, θέλει την παραμόρφωση να προέρχεται από κάποιον τραυματισμό του κούγκαρ στο στόμα και τα δόντια που επουλώθηκε ανορθόδοξα. Μια εκδοχή ωστόσο που σύμφωνα με τον Lockyer δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, αφού το στόμα του άγριου αιλουροειδούς δεν «μαρτυρά» τραυματισμό.

Και μπορεί οι βιολόγοι να ελπίζουν ότι θα τους παραχωρηθεί το κούγκαρ για περαιτέρω εξετάσεις, ωστόσο ο κυνηγός θέλει να το ταριχεύσει για να τρομάζει τους επισκέπτες του σπιτιού του!

Σχετικές ειδήσεις