ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικό στην Φιλαδέλφεια, είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

ΗΠΑ: Άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικό στην Φιλαδέλφεια, είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

O άνδρας που επιχείρησε να σκοτώσει έναν αστυνομικό ενώ επέβαινε στο περιπολικό του στην Φιλαδέλφεια, στις ανατολικές ΗΠΑ, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο ύποπτος, που ονομάζεται Έντουαρντ Άρτσερ από την Φιλαδέλφεια, ηλικίας 30 ετών υποστήριξε ότι «είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος» και είπε ότι ενήργησε «στο όνομα του Ισλάμ» γνωστοποίησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, όπου αναφέρθηκε ότι πυροβόλησε «τουλάχιστον 11 φορές» εναντίον του αστυνομικού.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Ο άνδρας κινούνταν πεζή και στοχοθέτησε το περιπολικό στο οποίο επέβαινε ο αστυνομικός Τζέσε Χάρνετ, ηλικίας 33 ετών. Πυροβολώντας αδιάλειπτα προσέγγιζε σιγά σιγά το όχημα.

«Αυτός ο άνδρας προσπάθησε να εκτελέσει τον αστυνομικό» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας Ρίτσαρντ Ρος σε μια συνέντευξη τύπου.

«Ο αστυνομικός δεν κατάλαβε ότι τον προσέγγιζε. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι είναι ζωντανός» σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ο Τζέσε Χάρτνετ υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι, που επλήγη από τρεις σφαίρες.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από ένα βίντεο όπου καταγράφεται η επίθεση, που έγινε σε μία διασταύρωση στην Φιλαδέλφεια. Στα πλάνα διακρίνεται ο ύποπτος, που φοράει ένα μακρύ λευκό ένδυμα πάνω από τα ρούχα του, ενώ πυροβολεί εναντίον του περιπολικού. Ο αστυνομικός καταφέρνει να βγει από το όχημά του και ανταποδίδει τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον επιτιθέμενο.

Ο δράστης είχε κλέψει το όπλο από έναν αστυνομικό το 2013, σύμφωνα με τον Ρος.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 30χρονος είχε συνεργούς.

Σχετικές ειδήσεις