Η Αγγλία παγώνει τραπεζικούς λογαριασμούς τούρκων διπλωματών

Newsroom Newsroom

Η Αγγλία παγώνει τραπεζικούς λογαριασμούς τούρκων διπλωματών

Και η Άγκυρα καταθέτει ένσταση προς την συγκεκριμένη απόφαση αγγλικού δικαστηρίου που αφορά στους λογαριασμούς Τούρκων πολιτών στην Αγγλία, μεταξύ των οποίων και διπλωματών.

Η απόφαση αφορά στην προσφυγή επτά πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, αγγλικό δικαστήριο έχει λάβει απόφαση περί επιβολής ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή παγώματος κάποιων τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να εφαρμοστούν στην Αγγλία, αποφάσεις τις οποίες είχε λάβει κατά τα έτη 2014 και 2015, κυπριακό δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον Μπιλγκίτς, η τουρκική πλευρά ανέφερε το θέμα προς την αγγλική, τόσο μέσω της τουρκικής πρεσβείας στην Αγγλία, όσο και με την κλήση του Βρετανού πρεσβευτή στην 'Άγκυρα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μπιλγκίτς υποστήριξε ότι το πάγωμα των λογαριασμών παραβιάζει τις συμβάσεις περί διπλωματικών σχέσεων (Βιέννη 1961) και περί προξενικών σχέσεων (Βιέννη 1963).

Ο Τούρκος εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι «η χρησιμοποίηση τέτοιων μεθόδων τη στιγμή που συνεχίζονται οι συνομιλίες στην Κύπρο, βλάπτουν το θετικό κλίμα εντός του οποίου βρίσκονται οι συνομιλίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved