ΚΟΣΜΟΣ

«Ελ Τσάπο»: Αυτό ήταν το κρησφύγετο του βαρώνου των ναρκωτικών (pics)

«Ελ Τσάπο»: Αυτό ήταν το κρησφύγετο του βαρώνου των ναρκωτικών (pics)

Οι πρώτες φωτογραφίες από την κρυψώνα του μεγαλύτερου βαρώνου ναρκωτικών της σύγχρονης εποχής κάνουν το γύρο του κόσμου

Όλα δείχνουν πως ο Ελ Τσάπο κρυβόταν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των μεξικανικών αρχών, μιας και συνελήφθη σε κοντινή κωμόπολη της γενέτειράς του στη Σιναλόα, περιοχή που υποτίθεται ότι οι αρχές είχαν χτενίσει κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του.

Οι φωτογραφίες δείχνουν μισοάδεια δωμάτια, ενώ μπορεί κανείς να διακρίνει και τα παιδικά παιχνίδια που είχαν τα ηλικίας 4 ετών δίδυμα κοριτσάκια του στο σπίτι.

tsap

Εντωμεταξύ, κάθε άλλο παρά σύντομη θα είναι η διαδικασία έκδοσης του Μεξικανού βαρώνου της κοκαΐνης, όπως δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.

Εκπρόσωποι της Iντερπόλ του Μεξικού μετέβησαν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Αλτιπλάνο, όπου κρατείται ο Τσάπο. Εκεί παρέδωσαν «δύο εντάλματα σύλληψης που αποσκοπούν στην έκδοση» του κρατούμενου, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του Μεξικού, δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών, ο οποίος είχε αποδράσει από τη φυλακή πριν από έξι μήνες.

tsap1

Η κίνηση αυτή της Ιντερπόλ Μεξικού σηματοδοτεί την «επίσημη έναρξη της διαδικασίας» για την έκδοση του Τσάπο στις ΗΠΑ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Μεξικού.

krev

Οι μεξικανικές αρχές είχαν δεχθεί πέρσι πολλά αιτήματα για την έκδοσή του από τις ΗΠΑ όπου κατηγορείται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ανθρωποκτονία.

Επίσημη πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να χρειαστεί μήνες, αλλά σημείωσε ότι οι αρχές θα προσπαθήσουν «να ενεργήσουν γρήγορα».

Σχετικές ειδήσεις