ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: Η Τουρκία απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών!

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: Η Τουρκία απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών!

Με ανακοίνωση από τη Νομαρχία της Κωνσταντινούπολης μία ώρα μετά την έκρηξη στην καρδιά της πόλης που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματείες, απαγορεύει τη μετάδοση πληροφοριών και φωτογραφιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nομαρχίας κατά την έκρηξη σκοτώθηκαν δέκα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 15. Επίσημη ανακοίνωση για την εθνικότητα των θυμάτων δεν υπάρχει, όπως επίσης δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας.

Ωστόσο οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ ισχυρή έκρηξη που οφείλεται σε επιχείρηση αυτοκτονίας.

Τη συγκεκριμένη περιοχή επισκέπτεται πολύ μεγάλο μέρος των τουριστών που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη. Συνεπώς το πλήγμα για την τουριστική κίνηση πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν, δίχως να είναι σίγουρο ότι θα συμβεί αυτό, είναι ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση και για ποιο λόγο έγινε αυτή.

Κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν ήδη λόγο για ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Πρέπει ωστόσο να υπογραμμιστεί η ευκολία με την οποία στην Τουρκία αποδίδονται διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες στην οργάνωση αυτή.

Σχετικές ειδήσεις