ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τα παιδιά στην πολιορκούμενη Μαντάγια τρώνε μετά από μήνες (vid)

Συρία: Τα παιδιά στην πολιορκούμενη Μαντάγια τρώνε μετά από μήνες (vid)

Τα φορτία των αυτοκινητοπομπών που κατευθύνονται στις πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας ελέγχονται στην πόλη Ιντλίμπ.

Δύο αυτοκινητοπομπές με εφόδια κατάφεραν να φθάσουν, για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, στην πόλη Μαντάγια της Συρίας, η οποία πολιορκείται τους τελευταίους έξι μήνες από τον συριακό στρατό και τη λιβανική σιιτική Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία εδρεύει στη Μ. Βρετανία, αρκετά φορτηγά εισήλθαν στην Μαντάγια. Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έξι φορτηγά με εφόδια μπήκαν στην πόλη.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) δήλωσε ότι 44 φορτηγά κατευθύνονται στην Μαντάγια και ακόμη 21 στις κοινότητες Κεφράγια και Φούα.

Μετά το σάλο, η συριακή κυβέρνηση επέτρεψε την πρόσβαση των αυτοκινητοπομπών. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν κάνει λόγο για τουλάχιστον 28 νεκρούς από την πείνα από την 1η Δεκεμβρίου του 2015.

«Εδώ και 15 ημέρες δεν τρώμε παρά σούπα. Είδα με τα ίδια μου τα μάτια ένα νεαρό άνδρα να σκοτώνει γάτες και να τις παρουσιάζει στα μέλη της οικογένειάς του σα να είναι αρνίσιο κρέας» είπε η Χίμπα Άμπντελ Ραχμάν, μία νεαρή κοπέλα 17 που απάντησε στις ερωτήσεις μιας δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου που μπήκε στην Μαντάγια.

Τα φορτία των αυτοκινητοπομπών που κατευθύνονται στις πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας ελέγχονται στην πόλη Ιντλίμπ. Έως τώρα οκτώ από τα 17 φορτηγά έχουν ελεγχθεί από τους αντάρτες.

Σχετικές ειδήσεις