ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νέος κυβερνήτης στην πόλη Χάμα

Συρία: Νέος κυβερνήτης στην πόλη Χάμα
Νέο κυβερνήτη έχει από σήμερα η πόλη της Συρίας Χάμα, καθώς ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ διόρισε τον Άνας Ναέμ στη θέση του...

Νέο κυβερνήτη έχει από σήμερα η πόλη της Συρίας Χάμα, καθώς ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ διόρισε τον Άνας Ναέμ στη θέση του Άχμαντ Χάλεντ Αμπντελαζίζ, ο οποίος αποπέμφθηκε με προεδρικό διάταγμα στις 2 Ιουλίου.

«Ο πρόεδρος Ασαντ εξέδωσε διάταγμα με το οποίο διορίζει τον Άνας Ναέμ κυβερνήτη της Χάμα», μετέδωσε το πρακτορείο Sana, χωρίς άλλες πληροφορίες.

Αιτία της αποπομπής του Αμπντελαζίζ ήταν μια τεράστια αντικαθεστωτική διαδήλωση στην πόλη, στην οποία συμμετείχαν 500 χιλιάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, την περασμένη εβδομάδα 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κάλεσε σήμερα τον Αμερικανό πρεσβευτή Ρόμπερτ Φορντ και τον Γάλλο Ερίκ Σεβαλιέ για να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψή τους, χωρίς να έχουν λάβει άδεια, στην πόλη Χάμα, την Πέμπτη.

«Η επίσκεψή τους αποδεικνύει ότι υπάρχει υποστήριξη και ενθάρρυνση από το εξωτερικό στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας, την ίδια ώρα που αρχίζει ο εθνικός διάλογος για το μέλλον της Συρίας», επισημαίνει το πρακτορείο Sana.