ΚΟΣΜΟΣ

Κολωνία: Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι «φωτογραφίες-σοκ» γυναικών που δέχτηκαν επίθεση είναι πλαστές

Κολωνία: Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι «φωτογραφίες-σοκ» γυναικών που δέχτηκαν επίθεση είναι πλαστές

Μία υπόθεση μαζικών σεξουαλικών παρενοχλήσεων γυναικών καταγράφηκε το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς στη Γερμανία.

Περισσότερες από 600 γυναίκες φέρονται να κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση τους, με επίκεντρο την Κολωνία όπου μάλιστα μία γυναίκα δήλωσε στην αστυνομία ότι βιάστηκε.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το ενημερωτικό δίκτυο france24, μερικές από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με τις επιθέσεις προέρχονται από διαφορετικού είδους περιστατικά και κυκλοφορούν χρόνια:

Πρώτο περιστατικό

photos2

Η γυναίκα αυτή με το ματωμένο πρόσωπο φέρεται να δέχτηκε επίθεση από μετανάστες. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το μοντέλο Danielle Lloyd, από τη Βρετανία. Η φωτογραφία καταγράφει επίθεση που δέχτηκε σε νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου, το 2009.

Δεύτερο περιστατικό

photos1

Σε αυτή την περίπτωση υποτίθεται ότι βλέπουμε ένα θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται όμως μια νεαρή βρετανίδα που δέχτηκε επίθεση από μια άλλη γυναίκα σε μπαρ στο Μάντσεστερ το 2013.

Τρίτο περιστατικό

Το βίντεο, πραγματικά σκληρό, υποτίθεται ότι δείχνει σεξουαλική επίθεση σε σταθμό της Κολωνίας. Στην πραγματικότητα καταγράφει την φρικτή στιγμή του βιασμού Ευρωπαίας δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, το 2011.

Σχετικές ειδήσεις