ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Εκκενώθηκε παραλία μετά τον εντοπισμό γιγάντιου λευκού καρχαρία

Αυστραλία: Εκκενώθηκε παραλία μετά τον εντοπισμό γιγάντιου λευκού καρχαρία

Ο καρχαρίας εντοπίστηκε σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή Marino Rocks με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και οι λουόμενοι να απομακρυνθούν.

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας που εκτιμάται πως είχε μήκος επτά μέτρα εντοπίστηκε να κολυμπά στα ανοιχτά της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία, από ελικόπτερο που «περιπολούσε» την περιοχή, την Κυριακή (17/01) το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον ειδικό Andrew Fox, που μίλησε στη Daily Mail, είναι πιθανό οι μεγάλοι λευκοί να ξεπερνούν και τα έξι μέτρα, υποστήριξε ωστόσο πως η εκτίμηση των επτά μέτρων, για τον καρχαρία που προκάλεσε χθες τρόμο, ήταν υπερβολή.

Σύμφωνα με τον Fox, ο άνθρωπος που παρατήρησε τον μεγάλο λευκό κοντά στην Αδελαΐδα είναι έμπειρος, που δείχνει πως η εκτίμησή του δεν αποκλείεται να είναι σχετικά αξιόπιστη. Ωστόσο, όπως τόνισε, το μέγεθος ενός καρχαρία μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο εφόσον μετρηθεί.

Η υπηρεσία Shark Alerts South Australia ανακοίνωσε πάντως πως χρησιμοποίησε το έξι μέτρων ταχύπλοό της για να υπολογίσει το μήκος του καρχαρία.

Ένας ακόμα μεγάλος λευκός έξι μέτρων, που μάλιστα εγκυμονούσε, είχε καταγραφεί να κολυμπά κοντά στη Γουαδελούπη το 2013.