ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω σοβαρών επεισοδίων σε μαζική διαδήλωση

Τυνησία: Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω σοβαρών επεισοδίων σε μαζική διαδήλωση

Η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη στην Κασερίν, μετά την αυτοκτονία το Σάββατο (16/01) του 28χρονου ανέργου Ρίντα Γιαχιάουι, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία όταν ανέβηκε σε έναν στύλο του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε το απόγευμα στην πόλη Κασερίν της κεντρικής Τυνησίας, μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα μεταξύ ενός πλήθους διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την υψηλή ανεργία και αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διασκορπίσουν το πλήθος, με αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη στην Κασερίν, μετά την αυτοκτονία το Σάββατο του 28χρονου ανέργου Ρίντα Γιαχιάουι, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία όταν ανέβηκε σε έναν στύλο του δικτύου ηλεκτροδότησης, κοντά στο κυβερνείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν προσελήφθη στο δημόσιο.

Το πρωί περίπου 500 άτομα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ή 1.000, σύμφωνα με ένα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του κυβερνείου, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η εργασία είναι δικαίωμα».

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους απείλησαν να αυτοκτονήσουν, ενώ άλλοι πέταξαν πέτρες και η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος.

«Δεκατέσσερις άνθρωποι εισήχθησαν στο περιφερειακό νοσοκομείο, όλοι με ελαφριά τραύματα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της Κασερίν, Σεντλί Μπουαλέγκ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως στρατιώτες και αστυνομικοί απέτρεψαν τους διαδηλωτές από το εισβάλουν στο κυβερνείο. Η πόλη Κασερίν είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, με την ανεργία στο 30%.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ότι επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη από τις 18:00 ως τις 05:00 αύριο (τοπική ώρα).

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου χαρακτήρισε το μεσημέρι «σταθερή» την κατάσταση στην πόλη, αλλά οι κάτοικοι είχαν διακόψει την κυκλοφορία σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα, ενώ δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν έξω από το κυβερνείο, όπως διαπίστωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Καταστήματα, το ταχυδρομείο της Κασερίν και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις