ΚΟΣΜΟΣ

Ο Χαμενεΐ καταδικάζει για πρώτη φορά την επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη

Ο Χαμενεΐ καταδικάζει για πρώτη φορά την επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, καταδίκασε την Τετάρτη (20/1) για πρώτη φορά την επίθεση που σημειώθηκε στις 2 Ιανουαρίου κατά της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη μετά τις διαδηλώσεις που έγιναν στην ιρανική πρωτεύουσα σε διαμαρτυρία για την εκτέλεση από το Ριάντ ενός επιφανούς σιίτη ιερωμένου.

Η επίθεση αυτή είναι "ενάντια στη χώρα και στο Ισλάμ, όπως αυτή που διαπράχθηκε κατά της βρετανικής πρεσβείας" το 2011, σημείωσε ο Χαμενεΐ.

Ήταν "πραγματικά κακή", υπογράμμισε εξάλλου ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

Μετά την επίθεση αυτή το Ριάντ διέκοψε τις διπλωματικές του σχέσεις με την Τεχεράνη.

Στις δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπό του, ο Χαμενεΐ ευχαρίστησε ωστόσο παράλληλα τους Φρουρούς της Επανάστασης για τη σύλληψη μελών του πληρώματος δύο σκαφών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εντός των ιρανικών χωρικών υδάτων την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι οι Φρουροί έκαναν το σωστό.

Οι Αμερικανοί συνελήφθησαν για σύντομο χρονικό διάστημα και αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι. "Αφού ζήτησαν συγγνώμη, απελευθερώθηκαν στα διεθνή ύδατα, διότι αποδείχθηκε ότι η είσοδός τους στα χωρικά μας ύδατα δεν έγινε σκοπίμως", ανέφεραν οι Φρουροί της Επανάστασης σε ανακοίνωση που είχαν εκδώσει τότε.

Σχετικές ειδήσεις