ΚΟΣΜΟΣ

Γνωρίστε την 22χρονη που μπορεί να αναδειχθεί ως η επόμενη "Αϊνστάιν" (Pics & Vids)

Γνωρίστε την 22χρονη που μπορεί να αναδειχθεί ως η επόμενη "Αϊνστάιν" (Pics & Vids)

Καθηγητές του αμερικανικού πανεπιστήμιου MIT βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια μοναδική περίπτωση, όταν η 14χρονη Σαμπρίνα Γκονζάλες Παστέρσκι μπήκε ένα πρωί στο γραφείο τους και ζήτησε έγκριση για το μονοκινητήριο αεροπλάνο που είχε κατασκευάσει. Οχτώ χρόνια μετά η μικρή Σαμπρίνα είναι απόφοιτη του ΜΙΤ και έχει ολοκληρώσει ήδη το πρώτο της διδακτορικό στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η πρώτης γενιάς κουβανο-αμερικανή φυσικός έχει ήδη δεχτεί προσφορές εργασίας από τον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Amazon και διευθυντικό στέλεχος της αεροδιαστημικής εταιρείας Blue Origin και τη NASA.

Το αντικείμενο έρευνας της Sabrina Gonzalez Pasterski αφορά στις μαύρες τρύπες, στο χωροχρόνο και στην εξήγηση της βαρύτητας χρησιμοποιώντας κβαντική μηχανική.

Η ίδια δε διαθέτει λογαριασμό στο Facebook, LinkedIn ή στο Instagram, ούτε καν smartphone. Ωστόσο, ανανεώνει τακτικά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της με την ονομασία “PhysicsGirl”.

003

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Αρχικά είχε τεθεί σε λίστα αναμονής ως υποψήφια φοιτήτρια του MIT όταν κατέθεσε αίτηση, εωσότου οι καθηγητές του πανεπιστημίου, Allen Haggerty και Earll Murman, παρακολούθησαν ένα βίντεο με αποσπάσματα από την κατασκευή του αεροπλάνου της. «Μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Έχει απίστευτες δυνατότητες».

Τελικώς, έγινε δεκτή ως φοιτήτρια και αποφοίτησε με βαθμό 5.00, την υψηλότερη βαθμολογία που είναι δυνατή στα βορειοαμερικανικά πανεπιστήμια. Ο Andrew Strominger, καθηγητής του Χάρβαρντ και σύμβουλος της, ο οποίος έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με τον Stephen Hawking, την αποκαλεί ιδιοφυία.

Ως φοιτήτρια έχει δεχθεί για το έργο της επιχορηγήσεις πολλών χιλιάδων δολαρίων από το ίδρυμα Hertz, το Ίδρυμα Smith και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

«Η Φυσική είναι συναρπαστική. Δεν είναι απλά μια δουλεία από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Όταν είμαι κουρασμένη κοιμάμαι και όταν δεν είμαι, ασχολούμαι με τη φυσική», δηλώνει η ίδια για το έργο της.

Δείτε το βίντεο που είχε εντυπωσιάσει τους καθηγητές του MIT: