ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ επιθέσεων στη Σομαλία: Εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων και επίθεση σε ξενοδοχείο

Μπαράζ επιθέσεων στη Σομαλία: Εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων και επίθεση σε ξενοδοχείο

Δημοφιλή παραλιακά εστιατόρια έχουν πληγεί από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επίθεση ενόπλων στη σομαλική πρωτεύουσα Μογκαντίσουνωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (21/01), σύμφωνα με το BBC.

Το πρώτο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη νωρίς το απόγευμα, στις 19:30 τοπική ώρα (16:30 GMT), ενώ αμέσως μετά πέντε άνδρες με αυτόματα άνοιξαν πυρ κατά θαμώνων στα εστιατόρια «The Beach View» και «Lido Sea Food». Ένα δεύτερο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μισή ώρα αργότερα.

d

Αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Οι τοπικές αρχές εξέφρασαν τους φόβους τους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος.

Με τηλεφώνημα στο πρακτορείο Al Jazeera, η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ η οποία έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις στο παρελθόν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Στο παρελθόν, η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, η οποία διατηρεί σχέσεις με την Αλ Κάιντα, έχει πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις στην πόλη, με στόχο κυρίως ξενοδοχεία και εστιατόρια όπου συχνάζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

soma

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα από τις δύο επιθέσεις.

Στην περιοχή έσπευσε ο στρατός, οι άνδρες του οποίου έδωσαν μάχη με τους τρομοκράτες σε πολλά μέτωπα.

Σχετικές ειδήσεις