ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηρώς... ακατάλληλη η «Χιονάτη» σε σχολείο του Κατάρ

Αυστηρώς... ακατάλληλη η «Χιονάτη» σε σχολείο του Κατάρ

Το αγαπημένο παιδικό παραμύθι αποσύρθηκε από τη βιβλιοθήκη σχολείου του Κατάρ, καθώς κρίθηκε «άσεμνο» ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία πατέρα ενός μαθητή.

Αυστηρώς ακατάλληλο κρίθηκε σε ένα σχολείο στο Κατάρ το γνωστό παραμύθι «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», καθώς η εικονογράφησή του θεωρήθηκε «άσεμνη».

Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, οι υπεύθυνοι του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Κατάρ διέταξαν την απόσυρση του βιβλίου μετά την καταγγελία του πατέρα ενός από τους μαθητές που φοιτούν στο Διεθνές Σχολείο SEK, ένα ισπανικό ίδρυμα που εδρεύει στην πρωτεύουσα Ντόχα.

Ο πατέρας υποστήριξε ότι το βιβλίο των εκδόσεων Penguin Kids περιείχε «άσεμνες» εικόνες και φράσεις, αλλά και «σεξουαλικά υπονοούμενα», γράφει η αραβική εφημερίδα Al Sharq, ενώ το περιεχόμενο του παραμυθιού προσέβαλε «τα χρηστά ήθη».

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ποιες ήταν οι εικόνες που σόκαραν τον πατέρα. Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Πρίγκιπας κρατά στην αγκαλιά του τη χαμογελαστή Χιονάτη, αφού την έσωσε από τα μάγια της κακιάς μητριάς.

Η λυκειάρχης Βίβιαν Αρίφ είπε στον ιστότοπο Doha News ότι η διεύθυνση του σχολείου ενήργησε αμέσως μετά την καταγγελία και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το σχολείο λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2013 και έχει 150 μαθητές, ηλικίας 3-18 ετών, από 27 διαφορετικές χώρες.