ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επέτρεψε εκ νέου τις εισαγωγές ελληνικών λαχανικών

Ρωσία: Επέτρεψε εκ νέου τις εισαγωγές ελληνικών λαχανικών
Οι ρωσικές αρχές ήραν την απαγόρευση εισαγωγή λαχανικών από την Ελλάδα και την Τσεχία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών...

Οι ρωσικές αρχές ήραν την απαγόρευση εισαγωγή λαχανικών από την Ελλάδα και την Τσεχία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών της χώρας.

Από σήμερα η Ρωσία εισάγει ξανά οπωροκηπευτικά που διαθέτουν «πιστοποιητικά, τα οποία εγγυώνται την ασφάλειά τους, για κάθε παρτίδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας, η οποία χαρακτηρίζει ως «ειδικό καθεστώς» τη διαδικασία αυτή, που θα διαρκέσει όσο παρουσιάζονται κρούσματα της αιμορραγικής επιδημίας σε ευρωπαϊκές χώρες.

Μαζί με την Ελλάδα και την Τσεχία, συνολικά έξι είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις οποίες επιτρέπεται πλέον η εισαγωγή λαχανικών: Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία. Άλλες οκτώ είναι σε λίστα αναμονής και τα στοιχεία τους μελετώνται.

«Το πιθανότερο είναι η επόμενη χώρα, που θα βγει από τη λίστα να είναι η Πολωνία», σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.