ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία για τις επιθέσεις στην Κολωνία σε βάρος γυναικών

Νέα στοιχεία για τις επιθέσεις στην Κολωνία σε βάρος γυναικών

Με νέα στοιχεία η Γερμανική αστυνομία υποστηρίζει τώρα ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς επιθέσεις σε βάρος γυναικών δεν έγιναν μόνον στην Κολωνία – όπως ήταν μέχρι τώρα γνωστό – αλλά σε 12 από τα 16 κρατίδια!

Συνολικά σε δώδεκα από τα συνομόσπονδα Γερμανικά κρατίδια καταγγέλθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις και ληστείες τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, ανέφεραν η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και τα τηλεοπτικά κανάλια NDR και WDR επικαλούμενα την έκθεση της δικαστικής αστυνομίας (ΒΚΑ).

Μέχρι σήμερα οι αρχές και τα μέσα ενημέρωσης είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην Κολωνία - το επίκεντρο των επιθέσεων - και στο Αμβούργο όπου είχαν γίνει περισσότερες από 200 καταγγελίες.

«Το φαινόμενο της σεξουαλικής βίας, που εν μέρει συνδυάζεται με ληστείες, είναι μεγαλύτερο απ' όσο γνωρίζαμε μέχρι τώρα», αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα.

Οι περισσότερες καταγγελίες – ανέρχονται σε 1.000! - έχουν γίνει στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία (στην Κολονία, το Ντίσελντορφ και το Μπίλεφελντ). Σε μικρότερο βαθμό, παρόμοια επεισόδια καταγράφηκαν στην Έσση (31), τη Βαυαρία (27), τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (25), τη Βρέμη (11) και το Βερολίνο (6). Από μία καταγγελία για επίθεση δέχτηκαν οι αρχές στην Κάτω Σαξονία, το Βρανδεβούργο, τη Σαξονία, τη Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σάαρλαντ.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, τα θύματα ήταν γυναίκες. Οι μάρτυρες καταθέτουν ότι οι δράστες ήταν συχνά αλλοδαποί έφηβοι ή νεαροί άνδρες, ηλικίας17-30 ετών.

Οι επιθέσεις της Κολωνίας, που οι αρχές τις αποδίδουν σε νεαρούς βορειοαφρικανικής και αραβικής καταγωγής, στάθηκαν αφορμή για μια ευρεία συζήτηση στη Γερμανία για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και τις συνέπειες από την άφιξη πάνω από 1 εκατομμυρίου προσφύγων εντός του 2015.

Σήμερα, η Αϊντάν Εζογκούζ, που είναι αρμόδια για το θέμα της ενσωμάτωσης των προσφύγων, εκτίμησε μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι η υπόθεση έχει «δηλητηρίασει» το κλίμα στη χώρα. «Μερικές εκατοντάδες εγκληματίες δεν αντιπροσωπεύουν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες», τόνισε χαρακτηριστικά.