ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: 700 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο σκοτάδι επί 8 ώρες στο τούνελ της Μάγχης (Vid)

Γαλλία: 700 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο σκοτάδι επί 8 ώρες στο τούνελ της Μάγχης (Vid)

Περίπου 700 επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι για 8 ώρες κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη βόρεια Γαλλία σε μια αμαξοστοιχία Eurostar που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Παρίσι, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε μηχανή του τραίνου, όπως ανακοίνωσαν ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε χθες γύρω στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) νότια του Αράς, στη Γαλλία, «έπειτα από ηλεκτρικό πρόβλημα σε μια μηχανή που προκάλεσε πυρκαγιά», σύμφωνα με την υπηρεσία επικοινωνίας του Eurostar.

Η πυροσβεστική επενέβη και έσβησε την πυρκαγιά. «Δεν υπήρξαν τραυματισμοί», διευκρίνισαν τα μέλη σωστικών συνεργείων.

Το ηλεκτρικό πρόβλημα προκάλεσε τη διακοπή της παροχής ρεύματος, βυθίζοντας το τραίνο και τους επιβάτες του στο σκοτάδι, διευκρίνισε η υπηρεσία επικοινωνίας του Eurostar, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες επιβατών στο Twitter.

Δύο μηχανές ντίζελ έσυραν στη συνέχεια το τραίνο ως τον σταθμό του Αράς όπου οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο Eurostar, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι επιβάτες, οι οποίοι προβλεπόταν αρχικά να φτάσουν στο Παρίσι στις 20:47 (21:47 ώρα Ελλάδος) έφτασαν τελικά στη γαλλική πρωτεύουσα στις 04:30 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδος).