ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο! Κινηματογραφιστής αντικατέστησε το μάτι του με... κάμερα (pics)

Απίστευτο! Κινηματογραφιστής αντικατέστησε το μάτι του με... κάμερα (pics)

Έπειτα από ένα φρικτό ατύχημα, έμεινε τυφλός από το δεξί του μάτι, αλλά 26 χρόνια μετά ο ίδιος είχε την ιδέα να το αντικαταστήσει με μια κάμερα!

Ο Rob Spence έχασε το δεξί του μάτι έπειτα από ένα φρικτό ατύχημα με καραμπίνα, σε ηλικία 9 ετών. Μετά από το ατύχημα, έμεινε τυφλός από το δεξί του μάτι, αλλά 26 χρόνια αργότερα ο ίδιος είχε την απίθανη ιδέα να αντικαταστήσει το μάτι του με μια κάμερα!

Το μάτι-κάμερα μοιάζει αρκετά με ένα προσθετικό μάτι με τη διαφορά ωστόσο ότι είναι ενσωματωμένο με μια κάμερα που είναι εξοπλισμένη με ένα μικρό πομπό. Η κάμερα δεν είναι συνδεδεμένη με το οπτικό νεύρο, που σημαίνει ότι ο Spence δεν μπορεί να δει μέσα από αυτή. Αντ’ αυτού, ότι βλέπει το «μάτι» καταγράφεται σε μόνιτορ και ο 43χρονος μπορεί να ανοίγει και να κλείνει την κάμερα με το πάτημα ενός κουμπιού.

canada

Ο Spence, έχει αρχίσει και καταγράφει με την μίνι κάμερά του άλλους ανθρώπους με προσθετικά μέλη, και υπολογίζει ότι με το υλικό που τραβάει θα μπορέσει να ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ.

«Στην αρχή ενθουσιάζονται όταν το βλέπουν αλλά μετά οι αντιδράσεις αλλάζουν, του στυλ ''είναι τόσο ανατριχιαστικό''. Έχω αρχίσει και αναρωτιέμαι, αλήθεια θέλουμε να καταγράφουμε διαρκώς τις ζωές μας σε βίντεο; Δε γνωρίζω την απάντηση, αλλά πιστεύω πως όχι», είπε ο 43χρονος στην New York Post.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις