ΚΟΣΜΟΣ

Ελ Σαλβαδόρ: Πέθανε πριν δικαστεί ο πρώην Πρόεδρος Φρανσίσκο Φλόρες (Vid)

Ελ Σαλβαδόρ: Πέθανε πριν δικαστεί ο πρώην Πρόεδρος Φρανσίσκο Φλόρες (Vid)

Ο πρώην πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Φρανσίσκο Φλόρες, 56 ετών, ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί για υπεξαίρεση 15 εκατομμυρίων δολαρίων, πέθανε χθες βράδυ έπειτα από μια εβδομάδα νοσηλείας του σε κωματώδη κατάσταση, ανακοίνωσε το πολιτικό του κόμμα.

«Εκφράζουμε την λύπη μας για τον θάνατο του πρώην Προέδρου Φρανσίσκο Φλόρες και την αλληλεγγύη μας στην οικογένειά του» αυτές τις δύσκολες στιγμές, δήλωσε το δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης Εθνικιστική Ρεπουμπλικανική Συμμαχία (ARENA) μέσω Twitter.

Ο Φλόρες, επικεφαλής της χώρας αυτής της κεντρικής Αμερικής από το 1999 έως το 2004, νοσηλευόταν από τις 24 Ιανουαρίου με εγκεφαλική αιμορραγία και ήταν σε κώμα «με παράλυτη όλη τη δεξιά πλευρά του σώματος», σύμφωνα με τους δικηγόρους του.

Την Πέμπτη, η ιατρική ομάδα που εξέτασε τον πρώην πρόεδρο κατόπιν αιτήματος των δικαστικών Αρχών είχε αναφέρει ότι ο Φλόρες ήταν «σε κώμα με μη αναστρέψιμες νευρολογικές βλάβες».

Στις 8 Ιανουαρίου, δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ ανέβαλε επ 'αόριστον τη δίκη του Φλόρες, περιμένοντας να είναι σε θέση να καλέσει μάρτυρες μιας τράπεζας της Κόστα Ρίκα σε σχέση με τις τραπεζικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από τον Φλόρες.

Έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου άρχισε να διενεργείται μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του ο διάδοχός του, Μαουρίτσιο Φούνες, ο οποίος είχε πει πως ο Φλόρες είχε λάβει συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια από την Ταϊβάν σε τρεις επιταγές μεταξύ 2003 και 2004.

Τα χρήματα προορίζονταν για κοινωνικά προγράμματα, αλλά ο πρώην πρόεδρος φέρεται να τα κράτησε για ιδία χρήση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σχετικές ειδήσεις